ASEAS Systems Logo

Acumulările din conductele de extracție prezintă

RISCURI INUTILE

Mirosurile și riscurile de incendiu din restaurante

Atunci când proprietarii de restaurante nu păstrează conductele curate, pot cauza riscuri substanțiale datorită mirosurilor și riscurilor de incendiu.


În fiecare an, mii de plângeri sunt depuse de rezidenții locali împotriva proprietarilor de restaurante datorită mirosurilor din conductele de extracție. În funcție de tipul restaurantului, mirosurile pot fi o problemă pentru rezidentii și locațiile din jur. Cauza principală este depunerea mizeriei în conductele de extracție.


Trei factori care influențează emisia mirosurilor neplăcute în restaurante sunt importanți: dimensiunea bucătăriilor, tipul de mâncare preparată, tipul dotărilor din bucătării.


Tabelul de mai jos prezintă diferite concentrații de mirosuri și conținut de grăsimi din fum în diferite tipuri de restaurante.


Când aerul contaminat cu particule de grăsime intră în sistemul de extracție, o parte din acestea se vor depune pe conducte. În timp, aceste particule se vor acumula și vor deveni un risc de mirosuri sau chiar de incendiu. Tabelul evidențiază nevoia restaurantelor de a lua această problemă în considerare.


Tabelul evidențiază de asemenea cum majoritatea restaurantelor pot emite cantități moderate sau ridicate de mirosuri dacă preparatele au conținut ridicat de grăsimi și conductele de extracție nu sunt întreținute corect, însă acest proces nu trebuie să fie costisitor sau de durată.

CONDUCTELE POT PREZENTA RISCURI MAI MARI DECÂT MIROSURILE

În cele mai multe incendii izbucnite în restaurante, cauza pornește de la bucătării. Toate elementele necesare pornirii incendiilor sunt prezente: oxigenul din aer, flăcări deschise și grăsimi ce sunt combustibile. Acumularea de grăsimi din sistemul de extracție sporește riscul de incendiu foarte mult. Cea mai mare îngrijorare este atingerea a 1000ºC în conducte în caz de incendiu, topind metalele din bucătării în doar câteva minute. Sistemul de conducte este adeseori inaccesibil și împiedică oprirea incendiului, potențial rezultând în pierderi de vieți omenești și costuri enorme ale asigurării în urma daunelor. Statistic, durează minim 6 luni de zile ca un restaurant să își revină după un incendiu.


Sistemele de extracție din restaurantele mici și mijlocii vor trebui curățate odata la 3 luni. Curățarea acestuia este o procedura costisitoare și neplăcută. COMPACT ajută în acest proces prin reducerea acumulării grăsimilor evitând curățarea frecventă și recudcerea semnificativă a riscurilor de incendiu în bucătăriile restaurantelor.

DE CE ESTE NECESARĂ CURĂȚAREA CONDUCTELOR DE EXTRACȚIE?
 • Grăsimea se acumulează în conducte
 • Mirosul vine de la grila de extracție
 • Este o situație comună întâmpinată de restaurantele din întreaga lume
 • Risc ridicat de incendiu în bucătării
 • Plângeri de la locatari datorită mirosurilor neplăcute
 • Necesită curățare frecventă
 • Întrerupe funcționarea normală a restaurantului
 • Riscurile de incendiu reduse aproape la zero
 • Reducere semnificativă a mirosurilor neplăcute
 • Certificarea siguranței la locul de muncă este obligatorie pentru asigurare
 • Prelungește viața conductelor și a ventilatoarelor
NU ESTE OBLIGATORIE, DAR ESTE NECESARĂ.